Samuel Bjørk til topps i Tyskland

Han kaller seg Samuel Bjørk, men hva er hans virkelige navn? (Foto: Ahlander Agency).

Krimfenomenet Samuel Bjørk - aka Frode Sander Øien - har inntatt førsteplassen på de tyske bestselgerlistene.

Samuel Bjørks Det henger en engel alene i skogen (Vigmostad & Bjørke) klatrer helt til topps på de tyske bestselgerlistene.

Pseudonymet Samuel Bjørk gjorde braksuksess med krimromanen Det henger en engel alene i skogen, som utkom høsten 2013. Trass i at boken fikk blandet mottagelse hos norske anmeldere, vakte den stor oppsikt internasjonalt og ble i løpet av kort tid solgt til hele 22 land.

 

Engel

 

Umiddelbar bestselger 

Det henger en engel alene i skogen ble lansert på det tyske markedet 20. april i år, og ble en umiddelbar bestselger: Allerede første salgsuke gikk den inn på Der Spiegels bestselgerliste. I uke to seilte den opp fra 15. til femte plass på listen, og etter kun fire uker i salg, har den inntatt førsteplassen.

Etter mindre enn en måned i salg har det tyske forlaget allerede måttet trykke nytt opplag av boken. Det samlede opplaget er så langt 150.000 eksemplarer.

 

Danket ut Nesbø

Også på amazon.de har Samuel Bjørk klatret helt til topps. Han har danket ut Jo Nesbø, og inntatt førsteplassen over bestselgende norsk krim i Tyskland.

Samuel Bjørk er pseudonymet Frode Sander Øien bruker på sine krimromaner. Det henger en engel alene i skogen er hans krimdebut. Boken har solgt mer enn 60.000 eksemplarer i Norge. Hans andre krim, Uglen, lanseres høsten 2015.

 

Les også: Samuel Bjørk står fram

Mitt navn er Bjørk, Samuel Bjørk

 

(Foto: Ahlander Agency)