Sukkerfri nedkjøling

17 mai er kanskje ikke dagen de fleste teller kalorier, men isen kan smake like godt uten sukker. Dessuten er den bra for deg.

Denne helgen kan kanskje regnes som den helgen hvor det spises mest is i Norges land. 17.mai er dessuten startskuddet for sommermånedene, hvor alle higer etter nedkjøling og hvor ispinnene går unna. Ispinner er både hygge, nostalgi og godt – men dessverre ikke helt sunt. Hvorfor ikke forsøke deg på sukkerfrie ispinner, som i tillegg er veldig gode?

Med ukas kulinariske bokutgivelse kan du spise så mye is du vil, både på nasjonaldagen og alle andre dager i året.

 

Suget etter sukker

Slutt-med-sukker

 

Sarah Wilson, tv-personlighet og forfatteren bak boken Slutt med sukker(Gyldendal), beskriver seg selv som tidligere sukkeravhengig. Planen hennes for å kutte ut sukker er i ferd med å bli et fenomen langt utenfor hennes hjemland Australia, hvor boken har blitt en enorm suksess. Wilson mener man kan overvinne sukkersuget med enkle triks, og at det finnes sunne og gode sukkererstatninger. Boken hennes byr på en åtte ukers «sukker-detox».

 

Naturens søtningsmidler

 

SARAH HEADSHOT

Mange kan kanskje kjenne seg igjen i sukkeravhengigheten, og mange er ute etter gode erstatninger for de sukkerholdige dessertene man ellers blir servert.

Denne 17. mai helgen presenterer vi en is-oppskrift som i tillegg til å smake nydelig på varme sommerdager, også er bra for deg. I denne oppskriften kutter vi ut sukker og bruker heller naturens egne søtningsmidler.

 

Avokado- og kokosispinner

 

 AVOPOPPSICLE_257

 

Ingredienser, for 6-8 ispinner

1 stor moden avokado, skrelt og uten stein

2 dl kokoskrem

saften av 1 lime

3 ss kokosvann

1 ss rismaltsirup

1 ts chiafrø (helst hvite)

1/4 ts salt

 

Fremgangsmåte

 

Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor, eller mos dem med en stavmikser, til du har en kremete masse.

Fordel massen i ispinneformer med en skje, og sett pinner i formene.

Frys dem i minst 4 timer.

 

 

 

Bilder er hentet fra Slutt med sukker (Gyldendal, 2015)