Sakprosalista: Kropp i topp

ALL GRUNN TIL Å SMILE: Trond-Viggo Torgersen troner øverst på BOK365s sakprosaliste. (foto: Alexander Øvrebø / trond-viggo.no)

Dette var de 20 mest solgte sakprosabøkene i november.

I Kroppen for voksne reflekterer Trond-Viggo Torgersen muntert og inspirerende om sin aldrende kropp og det uunngåelige faktum at han blir eldre. Men noe er ved det gamle: Forfatterens appell hos publikum. For sannelig har ikke doktor Torgersen sikret seg en ny, formidabel Kroppen-suksess – 30 år etter den første.

Trond-Viggo troner øverst på BOK365 sakprosa-liste for november, og det er sannelig ikke noe dårlig kobbel han har lagt bak seg: Politiker-duoen Abid Raja – med den ferske Bokhandlerpris-vinneren Min skyld – og Siv Jensen – med selvbiografien Siv – følger hakk i hæl. Mesterkokk Eivind Hellstrøm, artist Tix, skiess Marit Bjørgen og Ap-veteran Martin Kolberg har også fin fart inn mot de viktige julesalg-ukene.

Det er i det hele tatt en svært mangfoldig sakprosa-topp denne gang. I tillegg til de nevnte profilene, finner vi blant annet Nina Brochmanns og Ellen Støkken Dahls strålende formidling i Gutteboka og Tinashe Williamsons Håndbok for inge antirasister, historiske utgivelser, og oppdagelsesferder ut i vårt eget langstrakte land. Spennet er altså gledelig stort.

Sakprosa – november  – 2021

Listen er sammenstilt av Bokhandlerforeningen. NB: På mobil leses listene best i breddeformat/landscape.