Sakprosafestival får ny sjef

Hanna Malene Lindberg blir den nye sjefen for sakprosafestivalen i Trondheim.

Forrige uke fikk Norsk sakprosafestival i Oslo ny festivalsjef ved Mette Karlsvik, og denne uken har søsterfestivalen i Trondheim også fått ny leder. Hanna Malene Lindberg (26) skal sammen med sitt team sørge for at festivalen Fakta F går av stabelen som planlagt 2. og 3. november på Litteraturhuset i Trondheim.

– Sakprosa er et veldig interessant felt, men mange linjer på tvers til andre felter i samfunnet. Jeg ser på dette som et opplysningsarbeid, noe for vår allmenne dannelse, sier litteraturviteren, som leverte sin master ved NTNU i november. Hun har allerede en meget allsidig bakgrunn, blant annet gjennom Litterært Kollektiv, og den årlige Ugress-festivalen.

– Festivalarbeid er veldig morsomt, med mange ulike fagfelt som møtes på ett sted. Jeg håper publikum kommer for å høre om noe de er interessert i, for så også oppdage noe helt nytt de ikke visste de var interessert i, sier Lindberg, som allerede er i gang med planleggingen:

– Jeg er i alle fall i gang med drodlingen. Jeg skal følge med på ​sakprosakåringen under Norsk litteraturfestival i mai, kanskje er det noe å hente der. Så skal vi selvfølgelig også se på hva som finnes av kule krefter her også i Trondheim. Det er ikke lite. Det er et stort universitetsmiljø her og det er en stor by med mange bra krefter.

NFFs formidlingsansvarlig Kristine Isaksen er glad for å ha Hanna Marie Lindberg med på laget som prosjektleder for Trondheims-festivalen.

 Hun har utstrakt arrangementserfaring, et stort nettverk, litteratur som fagfelt og bein i nesa, sier formidlingsansvarlig i NFF Kristine Isaksen.

Lindberg går nå, sammen med produsent Berit Rusten og programrådet, i gang med programarbeidet.

(Foto: NFF)