Russland har blokkert Google News

(foto: Shutterstock)

Russiske myndigheter anklager nettstedet for å ha spredt falske nyheter om krigen i Ukraina.

Russiske myndigheter har blokkert tilgangen til Google News etter først å ha anklaget nettstedet for å ha spredt falske nyheter om krigen i Ukraina.

Beslutningen om å sperre tilgangen til Google News, som samler lenker til tusenvis av nyhetsmedier over hele verden, skjedde etter en forespørsel fra den russiske riksadvokatens kontor, melder nyhetsbyrået Interfax ifølge BBC.

Ifølge myndighetene ga nettstedet «tilgang til en rekke publikasjoner og annet materiale som inneholdt upålitelig, sosialt betydningsfull informasjon om utviklingen av en spesiell militær operasjon på det ukrainske territoriet», ifølge rapporten.

Alphabet – morselskapet til Google – har tidligere sagt at de ville blokkere annonsebetalinger til nettsteder og YouTube-videoer som sprer falsk og skadelig informasjon om krigen.

Russland har siden invasjonen av Ukraina 24. februar blokkert tilgangen til både Facebook og Instagram i tillegg til Twitter. Landet har også blokkert flere VPN-tjenester, noe som gjør det stadig vanskeligere for russere å finne informasjon om Ukraina-krigen som ikke er kontrollert.

Russland har også vedtatt en ny lov der det er gjort ulovlig å rapportere om hendelser som kan diskreditere russiske styrker.