Ny Kapittel-rekord

Årets Kapittel-festival ble en suksess med rekordhøyt billettsalg.

Årets Kapittel, som ble avsluttet søndag, hadde 60 prosents økning i billettomsetningen og 24 prosents økning i besøk pr. arrangement.

Den internasjonale festivalen for litteratur og ytringsfrihet fant sted i Stavanger 20.-24. september, og årets festivaltema var revolusjon.

Internasjonale toppnavn

Fornøyd festivalsjef: Espen Røsbak

139 arrangementer i løpet av de fem festivaldagene samlet 149 gjester og 11 907 besøkende. Det er totalt litt færre besøkende enn i fjor, men til gjengjeld flere pr. arrangement, og så la de igjen mer penger.

Les også: Revolusjon

Blant de utenlandske gjestene som trakk mye folk var den indiske forfatteren og aktivisten Arundhati Roy. Sammen med bla.a. Vladimir Sorokin, Suzanne Brøgger, Rutger Bregman, Adonis og Tariq Ali, var Roy en del av et bra lag av utenlandske forfattere på årets festival.

Store norske

De store norske navnene på årets Kapittel var blant annet Vigdis Hjorth, Thorvald Steen, Toril Brekke, Helga Flatland, Monica Isakstuen, Jan Kjærstad, Kjartan Fløgstad, Kyrre Andreassen og Herbjørg Wassmo.

Konsert: Det slovenske bandet Laibach gledet årets festivalpublikum.

Forklarlig nedgang

– Det at vi har en liten nedgang i det totale publikumstallet lar seg veldig lett forklare med at vi i fjor samarbeidet med Obstfelderjubileet om et stort arrangement på Torget i Stavanger, som samlet 2500 barnehagebarn og ansatte, sier festivalsjef Espen Røsbak.

God stemning

-Mitt inntrykk er at både publikum, gjester, frivillige og ansatte har hatt det kjekt under årets festival, at det har vært god festivalstemning og at været har vært helt perfekt for denne type festival, sier festivalsjefen.

Neste års Kapittel, Kapittel 18, arrangeres 19.-23. september 2018.

 

(Alle foto: Kapittel-festivalen)