Rekordhøyt forhåndssalg til Kapittel

Festivalsjef for Kapittel Siri Odfjell Risdal foran Sølvberget. (Foto Sølvberget)

I dag begynner litteratur- og ytringsfrihetsfestivalen Kapittel i Stavanger. Men allerede forrige uke var festivalen helt utsolgt for festivalpass.

– Det er første gang siden oppstarten i 1995 at vi er helt utsolgt for festivalpass, det er veldig kjekt, sier festivalsjef Siri Odfjell Risdal, men legger til:

– Heldigvis er det også mulig å kjøpe billetter til enkeltarrangementer på Kapittel, og vi har fortsatt ledig kapasitet og billetter på de fleste av festivalens 130 arrangementer.

Lokale forfattere trekker fulle hus

Noen arrangementer er imidlertid utsolgt allerede, og det første som ble fullt var bokpraten med Sandnes-forfatter Janne Stigen Drangsholt, som skal snakke om sin nye roman Winterferie. Arrangementet “Mimir & Marsdal”, der Magnus Marsdal og lokalpolitiker Mímir Kristjánsson gjør en live-versjon av podkasten sin med Stavanger-forfatter Tore Renberg som gjest, ble også raskt utsolgt. Og nå er også bokpraten der Renberg skal snakke om sin nye roman Lungeflyteprøven utsolgt.

– Det er gøy å se at publikum setter pris på regionens egne forfattere og samfunnsdebattanter. Kapittel er en av Nordens største litteraturfestivaler og  samler folk fra inn- og utland, og festivalen er en viktig arena for å vise fram litteratur- og ytringsfrihetsbyen Stavanger, sier festivalsjefen.

Kapittel går av stabelen fra 20. – 24. september, og årets festivaltema er Håp. Over 150 forfattere, foredragsholdere og artister deltar i programmet, som rommer litteratur, debatt,  dokumentarfilm, musikk, kunst, dans og scenekunst.