Ramsalt innspilling av Havboka

– Å lese inn "Havboka" her på Skrova Fyr, har gitt meg en helt ny dimensjon når det gjelder innlesning, sier Reidar Sørensen.

– Det nesten er for godt til å være sant, sier produsent Julie Kristin Vevelstad i Lydbokforlaget. Historien rundt lydbokinnspillingen av Havboka ble helt spesiell – og lytterne får definitivt «ekte vare».

Havboka  Eller kunsten å fange en kjempehai fra en gummibåt på et stort hav gjennom fire årstider har fått en strålende mottagelse. Både lesere og kritikere har applaudert Morten Strøksnes’ sjangeroverskridende og Bragepris-vinnende bok.

 

Med lydstudio på fyret

Nå er Havboka spilt inn som lydbok. Og innspillingen er ikke gjort hvor som helst. Da Lydbokforlaget skulle finne innleser, kom de i kontakt med Reidar Falck Sørensen, som viste seg å kjenne godt til både boka og omgivelsene handlingene finner sted. Han kunne fortelle at han nettopp hadde flyttet ut til Skrova fyr. Og ikke nok med det: Ute på fyret har han også et lydstudio!

– Da han fortalte meg dette, tenkte jeg at det nesten er for godt til å være sant, sier produsent Julie Kristin Vevelstad i Lydbokforlaget. – At lydboka er spilt inn midt ute i havgapet – i selve bokas univers – er helt fantastisk.

 

Skrova

REIDAR SØRENSEN: – Jeg sitter «midt i boka».

 

– En ny dimensjon

Reidar Sørensen er også omtalt i boka, så det er mange pussige sammentreff i denne saken.

– Det jo må stå skrevet et eller annet sted på forhånd at Reidar Sørensen som bli innleser av denne boka, sier forfatter Morten Strøksnes.

Sørensen selv ble veldig glad da han ble spurt om å lese inn akkurat denne boka:

– Det å lese inn Havboka her på Skrova Fyr, har gitt meg en helt ny dimensjon når det gjelder innlesning. Jeg sitter nemlig midt i boka. Jeg kan formelig kjenne stanken av dau skotsk høylandsokse og hører Riben til Hugo frese forbi i fyrsundet på vei ut i Vestfjorden!

 

Solgt til 14 land

Forlaget Oktober opplyser at opplaget på boka nå er oppe i 33 000 eksemplarer, og at rettighetene allerede er solgt til 14 land. Boka ble nylig nominert til Litteraturkritikerprisen 2015.

– Vi håper at de som ennå ikke har rukket å lese dette eventyret av en bok, får lyst til å høre den, sier produsent Julie Kristin Vevelstad.