Springsteen-biografi på norsk

"The Boss" har skrevet på sin selvbiografi siden 2009 og til høsten kommer den ut på flere språk, blant annet norsk.

Det er Cappelen Damm som har fått de norske rettighetene til boken som vil få tittelen «Born to run». Simon & Schuster skal utgi boken i USA. Verdenslansering er planlagt til 27. september og boken skal inneholde en rekke avsløringer. 

– Bruce Springsteen skriver oppriktig og levende om oppveksten i Freehold, New Jersey, om sin sterke drøm om å bli musiker, sin første karriere som klubbmusiker i Asbury Park, og om etableringen av the E Street Band. Springsteen forteller også om de personlige problemene som ledet frem til produksjonen av hans største kommersielle suksess som musiker, og vi får vite hvorfor sangen “Born to Run” avslører så mye mer enn det som tidligere har vært kjent for offentligheten, skildres det i en pressemelding fra Cappelen Damm.

BTR-700x1057– Reflektert og sterk bok

Cappelen Damm er stolte av å få lov til å utgi memoarene til den anerkjente musikeren.

– Dette er en fantastisk bok – historien om en av vår tids største rockelegender, skrevet med den samme autentisiteten og energien som har gjort ham så unik. «Born to Run» er så mye mer enn en tradisjonell rockebiografi, det er en reflektert og sterk bok som også kan leses som en moderne amerikansk saga, sier redaksjonssjef Ingebrigt Waage Hetland i Cappelen Damm.

Bruce Springsteen turnerer for tiden med «The River Tour 2016» hvor han og the E Street Band feirer 35- års jubileet for utgivelsen av «The River» med å fremføre hele albumet. Turneen tar ham også til europeiske land som Italia, Nederland og Portugal.


(Hovedfoto: Antonio Rossi)