Putin-tap for Storytel

Midlertidig Storytel-sjef Ingrid Bojner (foto: Mattias Bardå)

Sist uke rapporterte Storytel regnskapstall for første kvartal. De ekstraordinære kostnadene viser seg imidlertid å være betydelige.

Det svenske lydbok-konsernet Storytel publiserte forrige uke regnskapstall for første kvartal 2022. Omsetningen viste et salg på 700 millioner svenske kroner (SEK) – hele 35 prosent høyere enn første kvartal i fjor.

Aksjemarkedet reagerte dog negativt på at driftsunderskuddet samtidig økte fra 28 millioner SEK i 2021 til et underskudd på 150 millioner i år.

Les hele saken: Storytel stuper

Det viser seg imidlertid at brorparten av kostnadene er av ekstraordinær art.

Tap i Russland og på strategiendring

Nesten en tredjedel av driftsunderskuddet (45,1 millioner SEK) er avsetninger som følger av at selskapet har måttet pause all virksomhet i Russland.

71,5 millioner SEK er videre avsetninger som gjøres i forbindelse med at strømme-giganten skifter strategi og med dette reduserer sine internasjonale vekstambisjoner. Antall antall ansatte reduseres følgelig med 100 stillinger.

Ytterligere 8,6 millioner SEK er kostnader forbundet med oppkjøpet av amerikanske Audiobooks.com, mens 8,3 millioner er kostnaden for å ha kvittet seg med gründer og tidligere toppsjef, Jonas Tallander.

Justeres det for de ekstraordinære kostnadene, gjenstår et underskudd på 33 millioner SEK som er å sammenligne med fjorårets underskudd på 28 millioner – på langt nær like dramatisk.