Publikumsrekord for Kapittel

- Det har vært fem dager med store opplevelser, fastslår Kapittel-festivalsjef Espen Røsbak.

Festivalsjef Espen Røsbak nøler ikke med å kalle den tyvende Kapittel-festivalen i rekken, Kapittel 15, for en suksess. «Amerika» var tema for årets festival.

– Det har vært fem dager med store opplevelser. Tilbakemeldingene fra både deltakere og publikum har vært veldig gode, uttaler Røsbak på festivalens hjemmeside– Både billettsalg og billettinntekter ligger over fjorårets festival, på tross av at Karl Ove Knausgård måtte avlyse sine norgesbesøk.

 

– Har preget Stavanger

– Jeg føler vi har greid å prege Stavanger i disse festivaldagene, mener festivalsjefen.

Besøket endte på 11250. Det er en liten økning fra 2014 da besøkstallet var 11107. Totalt ble det gjennomført 138 arrangementer på Kapittel15, mot 137 året før.

Også Stavanger Aftenblad var hjertens enig i at festivalen var en suksess: «Årets Kapittel var kanskje det mest vellukka nokon gang».

 

Obstfelder og Vandring

Temaet for neste års festival er allerede klart: Vandring, og er valgt med utgangspunkt i det store jubileet for Sigbjørn Obstfelder.
– Kapittel er en naturlig hovedarena for å markere 150-årsdagen til en av Skandinavias viktigste tidligmodernister. Obstfelder var en vandrer både i livet og litteraturen. Ikke minst er Vandring et åpent og litterært interessant begrep som det blir morsomt å lage et godt program av, sier festivalsjefen til Kapittels hjemmeside, og oppfordrer folk til å komme med tidlige innspill mot 2016.

Neste års Kapittel går av stabelen 21. – 25. september.

 

Bildet: Selvskreven «Amerika»-forfatter: Levi Henriksen (Foto: Kapittel 15)