Poesifest i Ulvik

Olav H. Hauge

Lyrisk: Olav H. Hauge og Attum einsemds berg.

Venelaget Olav H. Hauge har kommet med nytt medlemshefte. Visst er det stas når en skimter konvolutten fra Ulvik blant mammons mange reklamehefter og krav.

I den ferske utgivelsen av bladet får vi oversikt over det innholdsrike programmet til Ulvik Poesifest som avholdes 9-11.september. Her kommer mange fine folk. Vi nøyer oss med å nevne navn som Lars Saabye-Christensen, Inger Elisabeth Hansen, Paal-Helge Haugen, Hildegunn Dale og Anna Kleiva. I tillegg blir det opptreden med Ane Dahl Torp, Solveig Slettahjell og Tord Gustavsen, Tønes og Tom Stalsberg – bare for å ha nevnt noen. Hele programmet til Ulvik poesifestival finner du her.

Medlemsheftet bringer også annet interessant lesestoff. Her trekker vi fram Bjørn Finne som har intervjuet Stein Arnold Hevrøy, dokumentasjonsansvarlig på Olav H. Hauge-senteret.  Samtalen avsluttes med spørsmål om Hevrøy har ett favorittdikt? – Det er ikkje så lett å velja berre eitt. Hauge har så mange gode dikt. Men eg trur eitt alternativ kan vara «Attum einsemds berg» fra Under bergfallet. Første strofe er genial som kritikk av ein naiv individualisme.

 

Attum einsemds berg

Ho er søt, einsemdi,
so lenge vegen attende
til dei hine
er open.
For du skin ikkje
for deg sjølv.

Men den dagen berget
dett i
attum deg,
stend du og ropar
i blind angest
og slær knokane
mot ein stengd vegg.

Og du klagar til stjernone,
steinane, havet og vinden
og trur dei veit
og gjer deg
ringare enn dei.

Å, du attum einsemds berg!
Det renn attende
so løynd ei elv,
um du som Sinbad
torde fylgja henne.

 

Olav H. Hauge: Under bergfallet (Samlaget, 1951)

Medlemskap i Venelaget Olav H. Hauge koster kr 250 kr, trykk her for mer informasjon.

 

Les også: Han kom ur fjellet.