«Nye» Playboy satser på Knausgård

Det verdenskjente magasinet for menn lanseres i new look med Knausgård-essay som en av sakene.

«Entertainment for men» har vært taglinen til det verdenskjente magasinet med bilder av retusjerte nakne og delvis nakne kvinner som blikkfang. I marsutgaven, som kommer i helgen, skal retusjeringene være borte, forsidepiken har klær på og taglinen er borte. Og en av sakene i det nye bladet er signert Karl Ove Knausgård.

 

Det er New York Times som har fått en forhåndstitt på den nyoppussede magasinet og kan fortelle om forandringene.

Avisen skriver at forandringene magasinet har gjennomgått er gjort for å trekke til seg et yngre publikum. Forsidepiken stiller i bikini og har armen utstrakt som om det er en selfie hun tar. Bildet minner om en snapchat, og skal på den måten trekke yngre lesere til magasinet.

 

«Awkward-moment-connoiseur»

Så spør avisen om et langt essay av den verdensberømte norske forfatteren Karl Ove Knausgård («the Norwegian memoirist and awkward-moment connoisseur Karl Ove Knausgaard», som de skriver) er egnet til nettopp det – altså å tekkes de unge.

Hva Knausgård skriver om sier ikke avisen noe om, men det skal være et lengre utdrag fra Min kamp 5. Avisen spør imidlertid om denne satsingen på yngre lesere ikke vil fremmedgjøre de tradisjonelle leserne av magasinet.  Som mange andre magasiner sliter printversjonen av Playboy med konkurransen fra internett, der du kan finne både bilder og intervjuer og alt annet du ønsker separat og på «no time».

Nå skal altså den nye papirutgaven forsøke å samle interessen i magasinformat igjen. Bladet hadde på syttitallet et opplag på 5,6 millioner på det meste. I dag er det omtrent 700 000, ifølge avisen.

 

«Gode artikler» – jaaada

Mange menn har i årenes løp sagt – og håpet på å bli trodd – at de har lest Playboy på grunn av de gode artiklene. I magasinets nye look blir det trolig lettere å bli trodd når denne uttalelsen faller, spår New York Times.

 

Playboys marsnummer med Karl Ove Knausgård kommer i salg i USA allerede denne helgen.