Pakker ut – girer opp

– Vi er på jakt etter tre nye, gode hoder til forlaget, sier Sarah Natasha Melbye og Arve Juritzen – på plass i nye forlagslokaler.

Arve Juritzens forlagsimperium har flyttet fra Lille Grensen og inn i mindre lokaler i Munkedamsveien i Oslo – men skal vokse.

– Vi har aldri hatt et bedre utgangspunkt, fastslår Juritzens ferske forlagssjef Sarah Natasha Melbye og utdyper: – Vi har en god stamme av forfattere og medarbeidere, og vi skal rekruttere flere flinke folk – både nye medarbeidere og nye forfattere.

 

DSC_0073

 

Siste finpuss

Muligens innvirker også vårsola og den flotte utsikten på optimismen. Fra toppen av det gamle Grøndahl-bygget kan man skue langt ut over en solglitrende Indre Oslofjord. Det er hektisk aktivitet, med kabelstrekking, montering av de siste kontormøblene, utpakking av pappesker og en siste finpuss på lokalene når vi er innom.

Nå teller forlaget seks medarbeidere, inkludert forlagssjefen selv og forlagseier Arve Juritzen. Sistnevnte har altså overlatt den daglige ledelsen til Melbye, og skal selv konsentrere seg om å hente inn nye, gode bokprosjekter.

 

DSC_0077

 

På hodejakt

– Arve og jeg har jobbet sammen ved flere anledninger tidligere, så vi vet hvor vi har hverandre. Dette skal bli gøy, sier Sarah Natasha Melbye, som også er på «hodejakt»:

– Vi skal nå rekruttere både redaktør, salgssjef og PR-ansvarlig.

– Og opp på hundre titler igjen?

– Nei. Et typisk Juritzen-år vil nok ligge på 45–65 nyutgivelser.

 

 

Du kan lese et lengre intervju med Sarah Natasha Melbye i mai-nummeret av Bok & samfunn.