Oscar til tegneseriene

De adapterte tegneseriene "Black Panther" og "Spiderman" var blant nattens Oscar-vinnere.

Black Panther var historisk allerede før nattens Oscar-utdeling. Aldri før hadde en adaptert tegneserie blitt nominert i kategorien «Beste film». Nå ble det ikke slik at det var Black Panther som vant i denne kategorien, men heller Green book som stakk av med kveldens gjeveste pris.

Black Panther er basert på en tegneserie med samme navn fra Marvel Comics, og var under nattens utdeling én av filmene som mottok flest statuetter. Filmen, som var nominert i 6 kategorier, vant pris i «Beste kostymedesign», «Beste filmmusikk» og «Beste produksjonsdesign». Det var også en annen Marvel-adaptert tegneserie som ble hedret under nattens utdeling: Spiderman: Into the Spider-Verse vant i kategorien «Beste Beste animerte feature film».

Levde opp til forventningene

De store favorittene før utdelingen, med hele ti nominasjoner hver, var Alfonso Cuaróns Roma og The Favorite. Roma er basert på Cuaróns barndom på 1970-tallet i Mexico City, mens The Favorite er en mørk komedie om flere kvinners søken etter makt ved dronning Annes hoff på 1700-tallet.

Emma Stone i «The Favourite»

Roma mottok tre Oscar-statuetter, blant annet i kategorien «Beste utenlandske film», mens Olivia Coleman ble hedret med «Beste skuespillerinne» for sin innsats i The Favorite.

Blant andre storvinnere under nattens utdeling mottok Green book tre Oscar-statuetter, mens Bohemian Rhapsody ble hedret i fire kategorier.

Beste adapterte manus

Det er én kategori hvor det alltid er en «bok» som vinner, og det er selvsagt i kategorien «Beste adapterte manus». I år var det BlackKklansman som ble hedret i denne kategorien. Filmen er basert på Ron Stallworths biografi, og handler om en afro-amerikansk politimann som infiltrerer Ku Klux Klan. Filmen var nominert til seks kategorier.

Se alle Oscar-vinnerne her.