Oprah anbefaler Linn

Oprah Winfrey anbefaler Linn Ullmanns «Det dyrebare».

Linn Ullmanns kritikerroste roman Det dyrebare blir anbefalt på Oprah Winfreys offisielle nettside.

Ullmanns roman The Cold Song er en av sju anbefalte bøker som trekkes fram. Oprah Winfrey regnes som en av USAs mektigste kvinner, og en anbefaling på hennes nettsted har stor betydning for Ullmanns roman i USA. Som om ikke dette er nok: Amazon har plukket ut Det dyrebare som en av de beste titlene hittil i år i kategorien «Mystery/Thriller/Suspense». Se anbefalingene her.

 

New York-lansering

Det dyrebare ble lansert i USA i april i år til strålende kritikker i amerikansk presse. Utgivelsen ble markert med et arrangement i New York i regi av Norsk Amerikansk litteraturfestival og det toneangivende litteraturtidsskriftet The Paris Review. Her samtalte Ullmann samtalte med den ledende litteraturkritikeren James Wood fra The New Yorker. Ullmann har også gjestet den viktige litteraturfestivalen Pen World Voices i New York.

Les også: Ullmann møter Wood

 

«En perle av en roman»

Den ledende amerikanske avisen The New York Times ga romanen en svært positiv anmeldelse over en hel side i sitt prestisjetunge bokbilag. Anmelder og forfatter Lea Hager Cohen kalte boken «en perle av en roman», og skrev blant annet: «hver side, hver linje, synes å glinse av dampen fra forbløffende, berusende uro … Ullmanns stemme er renskåret og ubøyelig, fri for sentimentalitet tvers igjennom til de siste Carver-aktige sidene, hvor hun lar det skinne i tolvte time, et toneskifte fra moll til dur.»

Det dyrebare ble også valgt ut som Editor’s Choice i New York Times og fikk flotte forhåndsanmeldelser i velrenommerte magasiner som Publishers Weekly, Booklist og Kirkus Review.