Opp som en Jojo

Jojo Moyes og "Et helt halvt år" vipper Jussi Adler-Olsen ned fra toppen av Boklista.

Det er få forandringer på Boklista denne uka. To nykommere på skjønnlitterær liste, James Bowen: Bobs bok (Bastion) og Jørgen Jæger: Ridderkorset (Juritzen). To nye også på generell, Sheryl Sandberg: Lean in: Kvinner, karriere og kunsten å lede (Gyldendal) og Helle Bornstein: Smart mamma (Schibsted). På Pocket og billigbok-listen er det en nykommer: Svindel og multelikør av Catharina Ingelman-Sundberg (Silke).

 

Terrormål: Slottet

Bobs bok er oppfølgeren til den norske og internasjonale bestselgeren En gatekatt ved navn Bob av James Bowen. Om vennskapet mellom en gatekatt og en gatemusikant, som har rørt en hel verden. Hvordan er livet til Bob og James nå?

I Jørgen Jægers krimroman Ridderkorset er Slottet terrormål.  Kort tid får politiet i Fjellberghavn melding om en drept treåring, en vekter myrdet på jobb og en naken kvinne liggende død på et skjær. Politioverbetjent Cecilie Hopen og hennes overordnede, Marte Mellingen, utfordres til det ytterste når sporene peker mot en norsk toppolitiker. Samtidig får Cecilies samboer, vekterfirmaets eier, mistanken rettet mot seg fra en annen etterforsker. Selv den sykmeldte politisjefen Ole Vik må trå til i en sak som stadig vokser. For hendelsene i Fjellberghavn er bare forspillet, et ledd i en større plan.

 

Boklista finner du her.