Om skriving IV

Fredrik Høyer (foto: Synne Øverland Knudsen)

PODKAST: Over åtte episoder har forfatter Nora Aschim intervjuet åtte kollegaer om skriveprosessen. Denne uka har hun snakket med Fredrik Høyer.

Fredrik Høyer (f.1988) er poet, dramatiker, forfatter, skuespiller og artist. Han er utdannet litteraturviter fra Westerdal og UiO. Høyer er kanskje mest kjent som slam-poet (eller «spoken word»-poet), men han har en bred og prisbelønnet tekstproduksjon innenfor ulike sjangre og formater, både tradisjonelle og utradisjonelle. Han har skrevet dikt, prosa, ungdomslitteratur og dramatikk.

Høyer debuterte som forfatter i 2014, med romanen Månehund og fatter’n. I høst utkommer Rare regler – dikt for barn (Aschehoug).

Podkast-anker Nora Aschim skriver:

– Den fjerde forfatteren jeg har snakket med om skriving er Fredrik Høyer. Av de forfatterne jeg har snakket med gjennom disse intervjuene er han kanskje den jeg selv kjenner meg mest igjen i, med tanke på arbeidsmetode og synet på skriving.

– I intervjuet snakker vi om skriveutvikling, om å skrive ulike sjangre, om å skrive og skape muntlige tekster og om å skape ulike litterære rom.

Podkast-intervjuet med Fredrik Høyer kan du lytte til her.

 

LES OM & HØR OGSÅ:
Samtalen med –