Thomas Seltzer til Oktober

MED USA MELLOM PERMER: Thomas Seltzer. Foto: Eirik Helland Urke

I forlengelse av programmet «UXA - Thomas Seltzers Amerika», er det blitt budrunde allerede før boka er skrevet. Det var til slutt Oktober som sikret seg rettighetene.

Det er nå klart at Thomas Seltzer skal utgi sin kommende bok på Forlaget Oktober. Boken skrives i forlengelse av NRK-serien «UXA – Thomas Seltzers Amerika», en av de mest sette norske TV-dokumentarene noensinne.

Seltzer signerte nylig kontrakt med Salomonsson Agency, Sveriges og Nordens ledende litterære agentbyrå. Agenturet representerer blant andre Jo Nesbø, Jørn Lier Horst, Sofi Oksanen, Matias Faldbakken og Monika Fagerholm.

– «Et hederlig forsøk»

– Jeg har skrevet litt før, og dette er et resultat av TV-dokumentarene «I Hilary og Donalds bakgård» og «UXA». Der gjorde vi en god jobb, så nå skal jeg gjøre et hederlig forsøk på å løse den samme oppgaven i bokform, sier Seltzer om bokprosjektet.

Tor Jonasson hos Salomonsson Agency er glad for at det er Forlaget Oktober som skal arbeide videre med Seltzers bokprosjekt:

– Oktober forlag er kjent for å være et veldig bra litterært forlag, men de gir også ut noen få, veldig gode sakprosabøker – slik som Havboka av Morten Strøksnes. Vi gleder oss til å se resultatet av samarbeidet mellom forfatter Seltzer og Oktober her, sier Jonasson.