Nygårdshaug til Juritzen

Forlater Cappelen Damm og tar med seg sine største suksesser.

Gert Nygårdshaug forlater sitt forlag gjennom et langt forfatterskap, Cappelen Damm, og melder overgang til Juritzen. Den høyprofilerte forfatteren begrunner overgangen med lang tids misnøye med et forlag som er blitt for stort.

 

Nygårdshaugs første bok på Juritzen kommer til høsten og får tittelen Nøkkelmakeren. Han tar også med seg Mino-trilogien, der blant annet «Norges beste bok», prisbelønte Mengele Zoo inngår. Disse vil bli relansert i forbindelse med at Mengele Zoo, har 25 årsjubileum.

– Det at jeg skifter forlag har flere årsaker, sier Gert Nygårdshaug til BOK365 – men ingen av disse går på det redaksjonelle, eller dårlig salg. Det går mer på rot, sommel og mangel på internkommuniksjon. Dessuten følelsen av at forlaget har et bokvolum de ikke makter å håndtere til forfatternes beste. Derfor er det ikke bare jeg, men også andre forfattere som har tatt farvel med forlaget i det siste, som for eksempel Jørgen Jæger.

 

 Har du fått en bedre økonomisk avtale hos Juritzen?

– Jeg har fått en avtale som det ikke var mulig å si nei til.

 Har bruddet med Cappelen Damm noe med ditt tidligere omtalte ebok-opprør å gjøre?

9788202345198_MengeleZoo_forsidebeskåret
Mengele Zoo. Kåret til Norges beste bok.

– Nei, dette med ebøker er noe som har skjedd i ettertid, men selvfølgelig har også det spisset til og satt fortgang i en overgangsprosses. Spesielt når man blir avkrevd fantasibeløp for å få delrett på salg av egen ebøker. De vurderte verdien på min backlist bare for ebøker til 1,5 millioner kroner bare i løpet av de neste tre år.

Mer om dette her.

 

Tar med seg fire titler

 Gert Nygårdshaug har et langt og omfattende forfatterskap bak seg, og har kjøpt rettighetene til fire av sine titler for utgivelse på det nye forlaget sitt. I tillegg til Mino-bøkene, Mengele Zoo, Himmelblomsttreet og Afrodites basseng, har han kjøpt rettighetene til romanen Klokkemakeren. 

– Jeg måtte betale flesk for å løsrive fire av mine titler, disse vil etterhvert bli lagt ut for salg på ePorten.no eller min hjemmeside gertnyg.com, sier Gert Nygårdshaug.

Direktør Elisabeth Steen i Cappelen Damm sier til BOK365 at forlaget ønsker Nygårdshaug lykke til hos Juritzen og at de har vært klar over at han har hatt et prosjekt hos en annen aktør. – Vi er glade på hans vegne at han har funnet et sted han kan utgi sine neste bokprosjekt, sier Elisabeth Steen.

Hun bekrefter også at Nygårdshaug har kjøpt rettighetene til fire titler fra Cappelen Damm, men at Cappelen Damm skal fortsette å selge hans øvrige titler.

Informasjonssjef Stig Arnesen i Juritzen forlag bekrefter også overfor BOK365 at Nygårdshaug blir forfatter hos Juritzen og ser frem til samarbeidet.