Eierskifte i BogMarkedet

Det danske bransjebladet BogMarkedet ble begjært konkurs i forrige uke. Nå gjenoppstår det med nye eiere og ny redaktør.

I forrige uke måtte redaktør Bjarke Larsen gå de tunge skrittene til skifteretten, etter at BogMarkedet, det danske bransjebladet for bokbransjen, var begjært konkurs.

– Vi har etter beste evne forsøkt å få dette til å gå rundt, men nå gikk det rett og slett ikke lenger, sa Bjarke Larsen til BOK365 da.

 

Gikk over ende på nytt

Det er andre gang på få år at det danske bransjebladet er ute i hardt vær. Forrige gang selskapet gikk over ende ble papirutgaven lagt ned og BogMarkedet gjenoppsto som rendyrket nettsted. Til tross for at det har vært vanskelig å få nok annonseinntekter for nettavisen, har BogMarkedet nå fått nye eiere og ny redaktør.

– Det er med stor ydmykhet vi i dag kan meddele at vi overtar driften av BogMarkedet. Vi vet at det blir hardt arbeid å levere kvalitetsinnhold om og til bokbransjen og samtidig leve opp til de standarder som Bjarke Larsen har satt gjennom de siste fem årene, skriver de nye eierne i en pressemelding som er publisert på BogMarkedets nettsider. De nye eierne er en gruppe ledet av Rikki Tholstrup Jørgensen, som også er medinnehaver av bokhandelen ”Bogdrømme” i Vejle og forlaget Dreamlitt.

 

Aktualitet

Som redaktør ansettes Mie Møller Nielsen, i tillegg til at det skal ansettes ytterligere en journalist.

– Det er viktig for oss at BogMarkedet fortsatt skal ha aktualitet for både forlagsfolk og bokhandlere. I tillegg håper vi at forfattere, bloggere og andre bokinteresserte lesere skal følge med og lese oss, heter det i pressemeldingen.