Bogmarkedet begjært konkurs

Danskenes bokbransjeblad er konkurs, men redaktør Bjarke Larsen kan likevel nyte livet som festival-gründer for sine Historiske dager denne helgen.

Det har vært en forunderlig uke for Bjarke Larsen: Tidligere i uka måtte han gå til skifteretten med det danske bokbransjebladet Bogmarkedet. Nå i helgen nyter han suksessen med sin nye historiske festival i Danmark.

– Vi har etter beste evne forsøkt å få dette til å gå rundt, men nå gikk det rett og slett ikke lenger, sier Bogmarkedets mangeårige redaktør Bjarke Larsen til BOK365.

 

Bogmark

MÅTTE KASTE KORTENE: Bogmarkedet.

 

 

Rendyrket nettsted

Det er andre gang på få år at man får en varslet død for danskenes bransjeblad. Sist selskapet gikk overende ble papirutgaven lagt ned og Bokmarkedet gjenoppsto som rendyrket nettsted. Abonnentene ble i stor grad med over, men det har vist seg vanskelig å få tilstrekkelige annonseinntekter. Likevel er det et lite håp for nok et comeback for bransjemagasinet:

– Flere har meldt sin interesse for å drive dette videre i en eller annen versjon og jeg har vært i samtale med noen av dem. Så får de neste ukene vise hva som kommer ut av dette, sier Bjarke Larsen.

 

Bjarke Larsen

MØBLERT: Hva er en historisk festival i Danmark uten fokus på møbel-design?

 

 

Historisk suksess

Selv henger han ikke med hodet. Tvert imot er Bjarke travelt og blidt opptatt med den siste finpussen til messen «Historiske dage» som denne helgen arrangeres i Øksnehallen i København. Så vellykket har dette prosjektet vært, at han til sommeren også blir gründer for nok en festival i hovedstaden: Krimfestivalen i København.

Denne helgen er det altså historien som står i sentrum: 65 utstillere, 130 programposter og 4 scener skal sørge for gode publikumsopplevelser:

– Vi har fått ti flere utstillere enn i fjor og vi har økt fra tre til fire scener, sier Bjarke Larsen, som håper å få 10 000 innenfor dørene denne helgen.

 

Historiske dager

POPULÆRT: Stadig flere ønsker å forske i egen slekt.

 

 

Fortiden i farger

Her er alle muligheter til å se fortiden i farger: Fra de store linjene med verdenshistorien kriger og erobrere, til det nære: Hvordan så en stue ut i gamle dager? Hvordan finner jeg ut mer om slekten min? Du kan betrakte klassiske båter og biler på nært hold. De som vil ha trykket avisforsiden fra den dagen de ble født, kan få det. Eller du kan bli manipulert inn i en kort dokumentarfilm på Danmarks Radios stand. Publikum vil også merke at åpningsdagen er 9. april – datoen tyskerne også erobret Danmark i 1940.

 

Historiske dager 2

DAGEN ER DIN: Hos Politiken kan du få avisforsiden fra dagen du ble født.

 

Deltagelsen fra Bjarkes «andre liv» er også betydelig:

– Bokforlagene har en fremtredende rolle også her. Vi har ti-femten forlag blant våre utstillere.