Ny styreleder i Biblioteksentralen

Torger Ødegaard er ny styreleder i Biblioteksentralen (Foto: Biblioteksentralen/Nikolaj Blegvad))

Torger Ødegaard (55) ble enstemmig valgt som ny styreleder i Biblioteksentralen på årsmøtet.

– Bibliotekene er de viktigste og mest brukte kulturinstitusjoner, rundt om i landet. Jeg gleder meg til å jobbe for at enda flere får lese bøker, sier Torger Ødegaard i en pressemelding fra Biblioteksentralen.

Ødegaard er rådmann i Hole kommune og har vært styremedlem i Biblioteksentralen i ett år. Han har lang erfaring med bibliotekutvikling fra byrådet i Oslo, der han som byråd for kultur og deretter finans i perioden 2001-2014 var med å initiere og følge opp planene rundt Deichman Bjørvika.

–  Vi er svært fornøyde med å ha fått Torger Ødegaard som ny styreleder i Biblioteksentralen. Han har bibliotekeiernes perspektiv og er opptatt av all den verdien bibliotekene skaper for innbyggerne i kommunene og at vi skal forvalte samfunnsansvaret vårt godt, sier administrerende direktør i Biblioteksentralen Hans A. Vigen i pressemeldingen.

Ødegaard overtar som styreleder etter Lars Peder Brekk. Biblioteksentralen er eid av landets kommuner og fylkeskommuner og har levert bøker, tjenester og kompetanse til folkebibliotek siden 1952.