Ny rekord for Sakprosafestivalen

Jason "Timbuktu" Diakité og Thorvald Steen møttes til samtale under Sakprosafestivalen.

Sakprosa-helg med hyggelige kø-tilstander og bankende festivalsjefhjerte.

– Da køen gikk opp hele trappa fra kjelleren tre kvarter før arrangementet “Kjærlighetshistorier”, da slo festivalsjefhjertet litt ekstra hardt, og jeg kjente på meg at dette gikk den rette veien, sier festivalsjef Mette Karlsvik.

2020 mennesker fikk med seg arrangementene i Litteraturhuset i Oslo. De fordelte seg over 26 ulike arrangement i fem saler og etterpåfesten i NFFOs lokaler. Dermed parkerer de fjorårets publikumsrekord på i underkant av 2000 besøkende.

– Ei kjærlighetshistorie

Dette var Mette Karlsviks første år som festivalsjef, og hun er overveldet etter helgen.

– Å lykkes med en såpass stor festival, der så mange mennesker har vært involvert, den følelsen likner ikke noe annet jeg har gjort, sier Karlsvik, og legger til:

FOR DE MINSTE: Fra barnearrangementet Livet i skogene med Erna Osland og Inger Lise Belsvik.

– Fulle korridorer, mange fullsatte saler, og så tett av folk under etterpåfesten i Uranienborgveien 2 at vi stod skulder mot skulder. Jeg tror jeg konkluderer med at festivalen var ei kjærlighetshistorie.

– Holder et høyt nivå

Thorvald Steen var en av forfatterne som bidro under festivalen, som samtalepartner med Jason “Timbuktu” Diakité. Han mener festivalens kvalitet har steget de siste årene:

GOD STEMNING: … under Thomas Eriksons foredrag «Omgitt av idioter»

– Jeg var med under festivalen også det første eller andre året. Den har utviklet seg, med enda flere publikummere. Det er viktig at festivalen holder et høyt nivå, og viser frem den store bredden som finnes innen sakprosaen. Det synes jeg festivalen lykkes med. Det var en god opplevelse, fastslår Thorvald Steen.

 

(Foto: Oda Hveem)