Ny redaktør i Museumsforlaget

Maria Veie Sandvik er ansatt som forlagsredaktør i en nyopprettet stilling i Museumsforlaget.

– Vi er veldig glade for at Maria Veie Sandvik nå tar steget over i rollen som forlagsredaktør her hos oss i Museumsforlaget. Hun er en engasjert kunsthistoriker med ti års internasjonal erfaring og bredt kontaktnettverk som både vi i Museumsforlaget og våre lesere kommer til å kunne nyte godt av, sier Torbjørn Lefstad, forlagssjef i Museumsforlaget.

– Etter mange år mellom Berlin og Oslo ser jeg fram til å kombinere min erfaring fra samtidskunstfeltet med min ekspertise innen norsk middelalder og utvikle kulturhistoriske bokprosjekter hos Museumsforlaget. Med arbeidsplass i Kjøpmannsgata, middelalderens hovedgate i kaupangen Nidaros, kjenner jeg meg hjemme både som trønder og fagperson, sier Maria.

– Ydmyk og stolt

– Vi la vekt på å utvide den faglige kompetansen i redaksjonen og mener at Maria med hovedfag i kunsthistorie og erfaring som kurator vil tilføre oss verdifull faglig kompetanse innenfor arbeidsfeltet vårt, sier Lefstad.

Veie Sandvik (f. 1977) har kuratert et femtitalls utstillinger i inn- og utland (bl.a. Kina, USA, Tyskland) og vært redaktør for flere kunstfaglige publikasjoner: Kritikk for en fraværende leser (2018), antologi om kritikk på forlaget Uten Tittel, Jeg hører deg (2018), jubileumspublikasjon for Kunstmuseet Nord-Trøndelag, TOMROM (2015), publikasjon for en todelt utstilling på kunstforeningene i Larvik og Sandefjord, og Oslokids (2013), tiårsjubileet for Den Kulturelle Skolesekken i Oslo. Hun er mest kjent som daglig leder i Galleri Maria Veie som utviklet separatutstillinger med unge samtidskunstnere i Oslo fra 2009–2014.

– I en samtid som stadig blir økende digitalisert ønsker jeg å utvikle fagbøker – fysiske objekter som forteller om fortid og nåtid for framtida. Derfor kjenner jeg meg ydmyk og stolt over å være en del av en dyktig stab med sekstifem års erfaring fra forlagsbransjen! Sammen skal vi utvikle Museumsforlaget videre og utgi aktuelle bøker som både ivaretar norsk som fagspråk og formidler ny forskning innen museumsfag som historie, arkeologi og kunsthistorie, sier den ferske forlagsredaktøren.

 

(Hovedfoto: Chris Erlbeck)