Klart for årets største boksalg

På torsdag åpner dørene til Forlagenes store boksalg.

For sjette året på rad har norske forlag gått sammen for å arrangere Forlagenes store boksalg. Startskuddet går allerede på torsdag, da dørene åpner klokken 11, og helt frem til lørdag kan du gjøre gode bok-kupp i Filmens hus i Oslo.

– Det er et massivt salg, med en stor bredde i utvalget, forteller Linn Kristin Nordseth, som er ansvarlig for boksalget for Pax forlag.

Større enn Mammut

I år er det 13 forlag som deltar på kjempesalget: Pax, Dreyer, Heinesen, Humanist, Kontur, Manifest, Oktober, Omnipax, Pegasus, Press, Samlaget, SolumBokvennen og Spartacus.

Selv om det er færre forlag sammenliknet med fjoråret, hvor det var 17 forlag totalt, er antall titler opprettholdt fra i fjor. Hele 1200 rabatterte titler er å finne på salgsbordene, med utgivelser fra blant annet Karl Ove Knausgård, Agnes Ravatn, Kjell Askildsen, Jon Kalman Stefansson, Elena Ferrante, Per Petterson, William Shakespeare og mange flere. Det vil i tillegg også være barnebøker og lokallitteratur på salget.

– Til sammenlikning var det rundt 800 titler på Mammutsalget tidligere i år, legger Nordseth til.

Latterlige priser

– Vi har fått veldig god respons i sosiale medier, og det ser ut til at det vil komme enda flere i år enn i fjor. Dette ser veldig lovende ut, og vi regner med mellom 1500-2000 besøkende, forteller Nordseth.

Ambisjonene for årets boksalg er også klart:

– Målet er å slå fjoråret, sier Nordseth, som har en oppfordring til de interesserte:

–  Folk må kjenne sin besøkelsestid, og komme. Det er innmari gode priser, det er faktisk latterlig lave priser på en del bøker. Så det er bare å troppe opp, sier Nordseth.