Nominert til Ungdommens kritikerpris

Vigdis Hjorth (Foto: Sara Angelica Spelling)

Vigdis Hjorth er blant de nominerte til Ungdommens kritikerpris. Se hele listen her.

 – Nominasjonsjuryen har hatt mange og gode diskusjoner, og vi mener at vi har kommet fram til en solid og variert liste. Her er både nominasjoner de fleste kan nikke gjenkjennende til, og nominasjoner som kan overraske og vekke nysgjerrigheten, uttaler juryen.

Nominasjonsjuryen har bestått av Sindre Andersen, Vilde Sagstad Imeland og Egon Låstad. Dette er de åtte nominerte bøkene til Ungdommens kritikerpris:

Pedro Carmona-Alvarez: Inventarium (Kolon)

Vigdis Hjort: Er mor død (Cappelen Damm)

Odd Klippenvåg: En lykkelig gift mann og andre noveller (Cappelen Damm)

Ingrid Nielsen: Den andre Jakobsstigen (Gyldendal)

Olaug Nilssen: Yt etter evne, få etter behov (Samlaget)

Ingrid Storholmen: Støvberar (Aschehoug)

Heidi Sævareid: Longyearbyen (Gyldendal)

V.S. Tideman: Jeg, rommet (Oktober)

 – Sjelden enig med voksne

De nominerte bøkene blir nå sendt til sju juryklasser i videregående skole rundt omkring i Norge. Elevene skal lese, diskutere og kåre vinneren av Ungdommens kritikerpris 2021. Prisen skal etter planen deles ut på Sentralen i Oslo 18. mars 2021.

 – Nå blir det spennende å se hva elevene i de sju juryklassene mener. Vi vet fra tidligere år at de er grundige og engasjerte lesere, og at de sjelden er enige med de voksne, sier prosjektansvarlig for Ungdommens kritikerpris i Foreningen !les, Petra J. Helgesen.

Ungdommens kritikerpris er et samarbeid mellom Foreningen !les, Utdanningsforbundet, Norsk Kritikerlag og Den norske Forleggerforeningen. Ungdommens kritikerpris er en pris for norsk skjønnlitterær samtidslitteratur, delt ut av elever i videregående skole.