Nina ble nummer 3000

Nina Schønsby ble vår tretusende følgesvenn på Facebook. Hun velger seg Virginia Woolf.

BOK365 runder en ny liten milepæl på fjesboken. Nina Schønsby fra Oslo ble vår følgesvenn nummer 3000.  Som vanlig feirer vi dette med en oppmerksomhet i form av å oppfylle et bokønske.

Nina er først i tvil:  – Jeg kunne ha ønsket meg Kaj Beckmans barnebok Lek med Mons og Marit fra vår til vinter, som jeg har lest i filler to ganger, først som barn og så som voksen, for egne barn. Men den er vanskelig å få tak i.

 

Omgitt av notater

Så kunne jeg ønsket meg en av de fine diktsamlingene til Geir Gulliksen, men jeg tror jeg har alle. Men min første tanke var faktisk en kunstnerbok, laget av Kajsa Dahlgren, den heter Et eget rum/Tusen bibliotek. Dahlgren har funnet frem til Virginia Woolfs tekst på diverse biblioteker rundt om Sverige og overført alle notater og anmerkninger fra lesere inn i én bok. Det betyr at teksten i boken hennes er omgitt av notater som kommenterer teksten og snakker med hverandre. Hun skaper altså et offentlig rom mellom to permer, den er helt nydelig. Men også vanskelig å få tak i.

Uansett: som et apropos til denne ville jeg blitt veldig glad for en bok av Virginia Woolf, gjerne To the Lighthouse. Det blir mitt ønske.

 

Til Fyret

Vi i BOK365 kvitterer med Virginia Woolf i norsk språkdrakt.  Til Fyret er oversatt av prisbelønte Merete Alfsen og utgitt på Pax i 2005. Vi tar også en telefon til ildsjelen Liv Claussen på Barnas Antikvariat og Bokhandel (www.barnasantikvariat.no). Jo visst har hun ett eksemplar av Kaj Beckmans flotte barnebok inne. (Bokklubbens barn 1990) . Dermed blir det to bøker Nina kan glede seg til å få i postkassen.

 

SteingrimV  Nina Schønsby

«Taksameteret går»: Steingrim Wolland (nr 2500) og Nina Schønsby (nr 3000)

 

Steingrim tok spurtetappen

På vei mot de tretusen la vi også inn en spurtetappe på 2500. Denne ble vunnet av Steingrim Wolland, bosatt i England. Wolland erkjenner åpent at fordomsfullhet har avholdt ham fra å kjøpe Karl Ove Knausgårds sjelsettende boksyklus. Vi bøter på trangsynet ved å oversende første bind av Min kamp og tror bestemt at Steingrim ikke vil legge fra seg Knausgård før han har lest de neste fem.

De 3000 ble rundet onsdag, og det er hyggelig å se at vi siden da har fått med oss ytterligere femti. Takk til alle dere som følger oss.