New York-festivaler blir partnere

New York Rights Fair fortsetter, i parløp med BookExpo. I dag inngikk de to en flerårig samarbeidsavtale.

Trass i lunkne tilbakemeldinger fra de BOK365 snakket med etter debuten på Manhattan om manglende deltagelse fra amerikanske rettighetskjøpere, ruller New York Rights Fair (NYRF) videre. I dag besluttet NYRF og BookExpo å inngå «en mangeårig avtale» om partnerskap. Noe konkret antall år nevnes ikke.

– Denne flerårige avtalen med BookExpo vil sikre at New York Rights Fair med New York som hjem i overskuelig fremtid, kan fortsette å vokse og tjene det internasjonale rettighetslandskapet, sier George Slowik jr – leder for NYRF og deleier i bransjemagasinet Publishers Weekly.

Evaluerer undersøkelser

Partene viser til «suksessen til den første New York Rights Fair og suksessen til nye BookExpo 2018» som et godt utgangspunkt for det videre samarbeidet. De mener partnerskapet forbedre opplevelsen til forleggere, agenter og forfattere i det globale fellesskapet av bokutgivelser.

Både BookExpo og NYRF gjennomfører og gjennomgår for tiden brukerundersøkelser fra årets deltagere. Etter at analysene er ferdige, vil man beslutte neste års opplegg og arrangementsarena. Det er ventet at avgjørelsen vil komme allerede i slutten av denne måneden.

– Et perfekt supplement

– New York Rights Fair er et perfekt supplement til BookExpo, sier Ed Several i Reed Exhibitions, som eier BookExpo.

– Dette året var et startpunkt. Herfra kan vi bare vokse, sier Jon Malinowski, leder for Combined Book Exhibit, en av NYRF-eierne.

Malinowski kan melde at NYRF i år hadde utstillere og agenter fra 19 land og at rundt 3000 besøkende var innom rettighetsmessen.

 

(Foto: BOK365)