Nesser må i karantene i Molde

TIL MOLDE: Men Håkan Nesser må være i karantene på nordvestlandet. Foto: Lena Koller

Både Kapittel og Bjørnsonfestivalen blir nesten helnorske, men Håkan Nesser får komme til Molde.

Bjørnsonfestivalen arrangeres i Molde 2.- 6. september og BOK365 skal strømme flere av arrangementene. Festivalen tok tidlig avgjørelsen om å avlyse de fleste utenlandske gjester eller bruke link, men krimkongen Håkan Nesser kommer fysisk til festivalen fordi det er lov å reise fra Sverige til Norge på arbeidsreiser.

– Han får delta på arrangementene han skal, men må holde seg i karantene i Molde resten av tiden, opplyser festivalleder Johild Kosberg Bredin.

Se hele festivalprogrammet her

Sara Omar får komme

Denne uken kom det melding fra Kapittelfestivalen i Stavanger, som avvikles 16.- 20. september, må kutte ut de utenlandske gjestene som følge av corona og reiserestriksjoner.

Kapittel har tradisjonelt vært sterk på utenlandske forfattere og debattanter, og publikum går glipp av blant andre Khalid Khalifa fra Syria, Audur Ava Olafsdottir og Bergsveinn Birgisson fra Island, Bart van Es fra England, Iben Mondrup, Kim Leine, Omid Shams og Nazila Kivi fra Danmark og Ashraf Bagheri og Fani Fakhroddin fra Sverige.

Se hele programmet her. 

«Et lyspunkt er at den dansk-kurdiske forfatteren Sara Omar er bosatt utenfor rødt område, og kommer til Stavanger fra et annet oppdrag i Oslo» skriver Kapittel, som har tilbud publikum refusjon av billett for de som ønsker det.

Tønsberg i helgen

I helgen arrangeres den tredje utgaven av Litterær Hagefest på Løkken i Tønsberg, men den var planlagt uten utenlandske gjester. Festivalen foregår med flere scener utendørs og har hatt bra besøk de første årene. Nå er det begrensning på 200 tilskuere.