Kjører digitalt program

Avdelingsdirektør Ida Berntsen (Foto: Nasjonalbiblioteket)

Arrangementene på Nasjonalbiblioteket fortsetter, og et nytt program lanseres nå i digital og smittefri form.

–  Vårt samfunnsoppdrag er å formidle kulturarven til et bredt publikum over hele landet. Det fortsetter vi med, selv om rammene rundt arrangementene nå er en annen. Vi styrker derfor satsingen på og omfanget av den digitale kulturformidlingen, sier direktør for kulturformidling Ida Berntsen.

Som en del av dugnaden for kulturlivet, vil Nasjonalbiblioteket i denne perioden honorere alle foredragsholdere til den digitale satsingen med 50 prosent over Norsk Forfattersentrums minstesats. Programmet som allerede var planlagt mellom påske og sommer vil om nødvendig også gjennomføres digitalt, så langt det lar seg gjøre. Avlyste arrangementer er honorert.

Korte foredrag til lunsjen

Knut Nærum, Arnhild Skre, Edvard Hoem, Kari Slaatsveen, Janne Stigen Drangsholt, Jørn Øyrehagen Sunde, Liv Gulbrandsen, Tore Rem og Inger Merete Hobbelstad er blant de mange som presenterer nye blikk på vår felles kulturarv i tiden framover.

Programsjef Eline Skaar Kleven (Foto: Nasjonalbiblioteket)

–  I dagene og ukene som kommer, vil vi lansere nye foredrag og arrangementer på nettsidene våre og i sosiale medier, forteller programsjef Eline Skaar Kleven.

– Vi skal ha korte foredrag om populærkultur i gamle dager, som kan holde folk med selskap i lunsjen på hjemmekontoret, og foredrag som går mer i dybden på litterære verk, forfatterskap og norsk kulturhistorie på kveldstid.

Podkastserien «Gamle greier» fortsetter som før, med nye episoder hver torsdag. Nasjonalbiblioteket vil også hente fram flere videoer og podkaster fra arrangementsarkivet, og komme med tips til litteratur, aviser og annet materiale fra nettbiblioteket som kan leses hjemmefra.