BookExpo utsatt

Også amerikanerne kaster inn håndkleet og flytter messen til slutten av juli.

Tidligere har både Barnebokmessen i Bologna og bokmessen i London måttet avlyse på grunn av corona-viruset. Nå ryker også den tredje og siste av vårens store internasjonale bokmesser. Sent torsdag kveld besluttet arrangørene i New York å utsette BookExpo, UnBound og BookCon fra mai til 22. – 26. juli. Stedet blir det samme: Javits Center på Manhattan.

Arrangørene forteller i en pressemelding av avgjørelsen kom etter mange timers overveielser.

«Vi har fulgt utbruddet av COVID-19-viruset tett, både i New York og i USA. I tråd med rådene fra helsemyndighetene følger vi statens ønske om å ikke samle store folkemengder nå, for å sikre helsen til alle som er involvert i vårt arrangement», heter det i pressemeldingen, hvor arrangørene også sender varme tanker til alle i bransjen som er berørt av epidemien – enten det er forfattere, bokhandlere, forlagsfolk eller andre som årlig gleder seg til å besøke BookExpo.

Billetter til mai-messen overføres automatisk til juli. Så gjenstår det å se hvorvidt forholdene ligger til rette for en større samling da. Det er det nok mange som stiller seg tvilende til.