Mercedes i revers

Stopper reklame med Karin Boye-dikt.

Mercedes stopper nå sendingen av en reklamefilm med Karin Boye-dikt, etter å ha hisset på seg Svenska Akademiens Peter Englund.

Mercedes’ nye reklamefilm har allerede rukket å bli vist på svenske TV-skjermer en stund. Mens bilen ruller gjennom ørkenlandskap, leser Lena Endre «I rørelse» – Karin Boyes kanskje mest kjente dikt, ved siden av «Ja visst gjør det ont». Og spesielt har det gjort ont gjør det for den faste sekretæren Peter Englund i Svenska Akademien, som årlig står for utdelingen av Nobels litteraturpris.

 

«Gravplyndring»

«Å utnytte Boyes dikt på denne ufølsomme og gjennomkommersielle måten er gravplyndring,» skrev Englund på sin blogg. Gjennom sine advokater ba Svenska Akademien Mercedes om å slutte med denne «gravplyndringen». Brevet var stilet til administrerende direktør Jörg Himmelmann i Mercedes Sverige, som ble bedt om å stoppe reklamefilmen innen en uke.

 

Boye

 

 

U-sving

Og nå snur altså Mercedes, som forsikrer at reklamefilmen med Karin Boyes dikt er sendt for siste gang.

I følge Peter Englunds blogg har bilselskapet også fjernet reklamefilmen fra Youtube og instruert sine forhandlere om å ikke bruke filmen i sin lokale virksomhet.

«Alt dette er vi selvsagt fornøyde med og vi betrakter saken som avsluttet,» skriver Englund.

 

Les også: «Gravplyndring»