Melbye tilbake til radio

Sarah Natasha Melbye (Foto: Jarli & Jordan)

Sarah Natasha Melbye går tilbake til radio etter fire år i bokbransjen.

– Det er ikke så mye hokuspokus. Jeg hadde lyst til å gjøre noe nytt, så ble det likevel noe av det gamle. Jeg pleier å si at du kan ta jenta ut av radio, men ikke radio ut av jenta. Nå er jeg tilbake der jeg startet som 16-åring og gleder meg til det, selv om jeg også har vært så heldig å gjøre mye radio ved siden av tv-jobbingen min, sier Sarah Natasha Melbye til VG.

Melbye begynner i ny jobb hos radiokanalen P4, hvor hun vil være å høre på lufta allerede nå i sommer.

Fire år i bokbransjen

– Det er ikke sånn at jeg har gått rundt med et savn i magen de fire årene jeg har vært i forlagsbransjen, for det har vært veldig bra, men jeg har vel alltid tenkt at jeg på et eller annet tidspunkt ville gjøre mer radio, sier Melbye til VG.

Hun kom inn i forlagsbransjen i 2015, da som PR-ansvarlig for Juritzen forlagene. Hun hadde da tidligere jobbet i radio, blant annet i NRKs Reiseradioen, og var også kjent gjennom TV som programleder for blant annet «Vil du bli millionær?». Våren 2016 tok hun over som daglig leder i Juritzen forlagene, før hun for halvannet år siden ble hanket inn i Strawberry Publishing av Petter Stordalen. Her jobbet hun som forlagssjef i et drøyt år, før hun sa opp stillingen i februar i år.

Men nå venter altså radiobransjen, hvor Melbye blir en del av frokostteamet til P4s nye helgesatsing. Hun blir også å høre på radioen allerede i sommer, som en del av teamet i P4s Radiofrokost. Men om hun har forlatt bokbransjen for godt er ikke sikkert:

– Det er en bransje jeg trives godt i, og hvor jeg både har mer å lære og mer å gi. Jeg utelukker ingenting.