Tilbake til Museumsforlaget

Marie Veie Sandvik melder overgang til Museumsforlaget (Foto: Museumsforlaget)

Maria Veie Sandvik forlater stillingen som avdelingssjef ved Nils Aas Kunstverksted og går til redaktørjobb i Museumsforlaget.

– Vi er veldig glade for at Maria Veie Sandvik er tilbake som forlagsredaktør i Museumsforlaget. Hun er en engasjert og språkbevisst kunsthistoriker med allsidig fagbakgrunn. Sandvik er opptatt av forfatterens stemme, og gir forfatterne god støtte både på innhold, språk og struktur, sier forlagssjef Laila Andreassen i en pressemelding fra Museumsforlaget.

– Jeg ser frem til å utvikle nye publikasjoner basert på min erfaring fra museums- og samtidskunstfeltet. I Museumsforlaget får jeg mulighet til å gå i dybden og kvalitetssikre nye utgivelser som dekker store deler av mitt interessefelt – som nordisk middelalder, formidlingspraksis, norsk kulturpolitisk historie og samtidskunst, sier Maria Veie Sandvik i den samme pressemeldingen.

Veie Sandvik (f. 1977) kommer fra stillingen som avdelingssjef ved Nils Aas Kunstverksted i SNK, og er aktuell med antologien Et kunstmuseum i endring? Nye formidlingspraksiser i Norden som kommer i april. Veie Sandvik har bakgrunn som gallerist, har kuratert et femtitalls utstillinger i inn- og utland og vært redaktør for flere kunstfaglige publikasjoner.