Man Group og Bookerprisen skilles

Samarbeidet mellom Booker Prize Foundation og Man Group er over.

The Booker Prize Foundation annonserte før helgen at samarbeidet mellom Booker Prize Foundation og Man Group er over. Bookerprisen er nå i samtaler med ny sponsorer, og hevder at de sikter på å ha en ny sponsor på plass innen 2020.

– Man Group har vært en utmerket og veldig sjenerøs sponsor i nesten 18 år. Med deres støtte har vi sett prisene og de veldedige aktivitetene våre blomstre slik at vi i dag kan hevde at prisene er noen av de viktigste litterære prisene i verden, sier Helena Kennedy, leder for Booker Prize Foundation, og legger til:

– Vi er veldig takknemlige for Man Groups støtte. Men alt har en slutt, og vi ser frem til å ta prisene med inn i en ny fase med en ny støttespiller.

– Et privilegium

Aksje- og hedgefondforvalteren Man Group har sponset Man Booker Prize siden 2002, året hvor Yann Martel vant prisen for The Life of Pi, og har i tillegg sponset Man Booker International Prize siden dens begynnelse i 2005.

– Det har vært et privilegium å sponse Man Booker Prize i nesten to tiår. Etter en gjennomgang av våre sponsoravtaler, har vi tatt avgjørelsen om å fokusere ressursene våre på «Paving the Way», en kampanje som promoterer mangfold og inkludering i finans- og teknologibransjen, så vel som andre aktiviteter ledet av Man Charitable Trust. Dette var et naturlig tid å reevaluere våre fokusområder, da vår sponsoravtale med Booker Prize nærmet seg slutten, sier administrerende direktør i Man Group, Luke Ellis.

– Har betydd mye

Man Group har donert rundt 25 millioner pund løpet av sponsoravtalen, både til Bookerprisen og til andre veldedige formål tilknyttet litteratur. Fremover vil Man Group også ekspandere sine veldedige fokusområder, til blant annet å promotere lesing hos barn.

– Man Booker-prisene har betydd svært mye for alle oss i Man Group og jeg vil benytte anledningen til å applaudere det eksepsjonelle arbeidet til Booker Prize Foundation. Vi er virkelig beæret over å ha tatt del i noe så unikt, og vil takke alle som har jobbet hardt for å gjøre prisene til det de er i dag, sier Ellis.

Årets to priser vil bli delt ut som vanlig.

 

(Hovedfoto: ManBookerGroup)