Maja feirer 30 tyske uker

Maja Lundes bier flyt fremdeles høyt i Tyskland i sin 30. uke på bestselgerlisten – men nå har Dan Brown inntatt topplasseringen.

Som vi skrev her på BOK365 rett før Frankfurt-bokmessen rullet i gang: nok med at Maja Lunde og Bienes historie har herjet på de tyske bestselgerlistene i flere måneder. De siste fire ukene har hun også fått godt selskap av sin landsmann Jo Nesbø.

Jo Nesbøs Tørst – eller Durst (Ullstein Verlag) – var heftig eksponert i Frankfurt, og holdt før messestart – kun slått av Ken Follett. På plassen bak følger Maja Lundes Die Geschichte der Bienen (btb), som i sommer toppet den tyske bestselgerlisten i ti strake uker. I sin 29. uke på listen holdt Maja altså en knallsterk tredjeplass.

Det overrasker neppe noen at Maja Lundes bier flyr høyt også på denne helgens lite. De tre nevnte forfatterne følger fremdeles på rekke og rad, men må alle finne seg i å bevege seg et hakk ned. På førsteplassen på Spiegels bestselgerliste dundrer nemlig Dan Browns Origin inn.

Uansett er 30 uker høyt på de tyske bestselgerlistene en eventyrlig prestasjon av en norsk roman. Maja Lunde gjestet for øvrig Frankfurt-messen senere i uka, for å møte sine internasjonale forlag.

 

(Foto: Oda Berby / Aschehoug)