Prisdryss til Norge

Norske læremidler er i toppen i Europa, skal vi tro BELMA-juryen.

Skolens lærebøker omtales ofte som den ‘glemte litteraturen’. Årsaken er at dette er en litteraturen som er med på å prege hele befolkningen, men likevel får læremidlene mindre omtale i media – BOK365 inkludert.

Nå har norske læremidler blitt belønnet med prestisjetunge priser. Under bokmessen i Frankfurt foregår BELMA-utdelingen (Best European Learning Materials Awards). Dette er den gjeveste prisen et læremiddel kan bli tildelt. Juryen vektlegger moderne pedagogisk virkemidler, dybdelæring og bruk av elevenes analytiske resoneringsevne.

«På forsiden av alle aviser»

Det ble ikke mindre enn to sølv og en bronse til Norge. Explore fra Gyldendal Undervisning og I ettertid fra Aschehoug Undervisning tok hvert sitt sølv. Fagbokforlagets Going places vant bronse.

Også i fjor ble norske lærebøker belønnet med prisdryss i Frankfurt. Da uttalte Svein Skarheim, forlagsdirektør for utdanning i Aschehoug, lattermildt at «hadde dette vært en utdeling for romaner, ville vi vært på forsiden av alle aviser».

 

BILDET: Glade representanter fra prisvinnerne May Elin Bruneau (Gyldendal), Svein Skarheim (Aschehoug) og Cathrine Falck (Fagbokforlaget).