Bokdagen: Lyden av 2019

Programmet for Bokdagen speiler de heteste temaene akkurat nå: Bokåret, Frankfurt, lyd og strømming. Og Tim Godfray (bildet) skal snakke om det britiske bokmarkedet.

Torsdag 6. juni braker det løs igjen, med den årvisse Bokdagen på Latter i Oslo.

– Jeg synes vi har lykkes i å sy sammen et godt og aktuelt program, sier Siri Ekestad Bauge i Forleggerforeningen.

Årets store satsinger

TIL BOKDAGEN: Liv Gulbrandsen. (Foto: Stine Friis Hals)

Når vi kaster et blikk på menyen, er det lett å få øye på årets store norske litteratur-satsinger. Bokåret 2019 er selvsagt med, og besørger en solid tapas: Prosjektleder Liv Gulbrandsen, NRKs Ida Scheie og Foreningen !les-leder Silje Tretvoll snakker om «Den boka». Inger Merete Dyring og Caroline Heitmann fra Norli Libris skal prerentere Norli Junior, og Lene Glosli snakker om «Hele Norge leser». Også årets andre store begivenhet, Norges satsing som hovedland i Frankfurt 2019, funkler også på programmet. Der skal NORLA gi publikum et innblikk i hva som skal skje disse oktoberdagene i Tyskland.

Britisk butikk og digitalt norsk

Bok og butikk i forskjellige tapninger er som regel å finne på Bokdagen-programmet. Så også i år. Tim Godfray, styreleder i den britiske forleggerforeningen, tar turen over Nordsjøen for å oppdatere publikum på tilstandene i britisk bokhandel. ARK-direktør Linda Frid Andresen tar på seg digitale briller og betrakter det norske bokmarkedet, kundene og leserne.

Lyd og bilde

Apropos bokmarkedet: Det er ikke fritt for at strømmetjenestene, her hjemme representert ved Storytel og Fabel, har stjålet mye oppmerksomhet de siste par årene. Storytel ekspanderer voldsomt internasjonalt, og synes å ha klare ambisjoner om å bli bøkenes Spotify. Forlagssjef i Storytel Publishing, Rickard Henley, kommer for å redegjøre for «Hvor går lyden?».

TIL BOKDAGEN: Kari Slaatsveen (foto: NRK – Anne Liv Ekroll)

Kari Hesthamar skal fortelle om hvordan man fanger folk med lyd, mens Bjørn Olav Jahr, John Kåre Raake og Kari Slaatsveen skal fortelle om tekst i alle formater. NRK-profil og forfatter Kari Slaatsveen har levd et langt liv med lyd. «Bølgen»- og «Skjelvet»-filmmanusforfatter John Kåre Raake har nettopp utgitt thrilleren Isen – hvor de tyske bokrettighetene ble solgt i en het auksjon i Frankfurt, og hvor flere har fightet om filmrettighetene. Bjørn Olav Jahr har profilert seg sterkt både som forfatter og med TV-dokumentarer innen «true crime»-sjangeren.

Fremdeles plass

Da er et utvalg av Bokdagen-postene. Hele programmet finner du her. Og synes du dette frister, er det fremdeles rom i herberget:

– Hvis du vil ha faglig påfyll og møte gode bransjekollegaer, er det billetter igjen, forsikrer Siri Ekestad Bauge, som oppfordrer interesserte til å gå inn på Forleggerforeningens sider.

Konferansier Anne Grosvold skal lose publikum trygt gjennom Bokdagen, som avsluttes med utdeling av Gullboken-prisene og sosialt samvær.