Litteraturbåten startar Litteraturcruise

Litteraturbåten Epos (Foto: Epos)

Nå kan du bli med den gamle bokbåten på tur blant bøker og bygder i Hardanger.

Sommeren 2024 vil Litteraturbåten Epos gå i rute Rosendal-Norheimsund-Øystese. Den vil selvsagt også gå i sakte fart forbi hjembygda til Nobelrpisvinner Jon Fosse – og på onsdager kan man gå i land her.

– Me prøver noko heilt nytt her, og kombinerer den fantastiske naturen med den fantastiske litteraturen i Hardanger, seier dagleg leiar i Litteraturbåten Epos, Maria Pile Svåsand.

Litteraturcruise i Hardanger er både et tilbod for turister som vil se Hardanger og lokalbefolkningen. Det starter 17. juni.

Inntektene får til videreutvikling

Litteraturbåten Epos beskriver seg som et «desentralisert litteraturhustilbod», som gjennom driften skaper litteratære aktiviteter langs kysten. Litteraturcruise vil gå i ukedagene i sommermånedene, og inntektene går til videreutvikling av litteraturbåttilbudet.

– Det er ikkje lønsamt å drive litteraturbåt, med dette håpar me å auke eigeninnteninga vår og å utvide tilbodet samstundes, seier Svåsand.

M/S Epos har helt siden den ble bygget i 1963 vært bokbåt på Vestlandet, og brakt bøker til bygder og øyer som ikke har eget bibliotek. Siden 2022 er den vært eid og drevet av Stiftinga Litteraturbåten Epos. Om bord kan man oppleve kulturarrangement, kafé og en liten bokhandel med nye og brukte bøker.