Litterær festkveld i Levanger

I morgen stiller flere av våre fremste forfattere til litterære samtaler med Levangers egen Eivind Hofstad Evjemo.

Levanger-forfatter Eivind Hofstad Evjemo er vert når et knippe forfattere fra øverst hylle gjester byen og festivalen Litteraturfest Levanger. Stedet er Galleri Fenka og du får møte Vigdis Hjorth, Rune Christiansen, Anna Kleiva og Mona Høvring. I tillegg til verten, selvsagt.

 

Litteraturfesten har vært arrangert hvert år siden 2009 da Eivind Hofstad Evjemo debuterte.

– Nå kommer Eivind hjem og leder festivalen hvert år, forteller Martin Ingebrigtsen i Norsk Forfattersentrum Midt-Norge til BOK365. – Det er blitt en tradisjon for lengst. Familien til Eivind er også involvert i vertsrollen og det er stor stas.

 

Bunnsolid program

Litteraturfest Levanger er blitt en kjær adventstradisjon i byen. Og årets Litteraturfest byr på et bunnsolid program.

Vigdis Hjorth, som vant Brages hederspris i fjor, er en av landets mest omtalte forfattere. Bøkene hennes er både utfordrende og underholdende, og hennes siste, Et norsk hus, satte fart på debatten om Norge som klassesamfunn. Vigdis Hjorth gjestet den første utgaven av Litteraturfest Levanger i 2009, og et gjensyn har stått høyt på publikums ønskeliste.

 

litteraturfest-levanger-header-970x362.1447676122

Rune Christiansen gikk fra «forfatternes forfatter» til publikumsyndling med romanen Ensomheten i Lydia Ernemans liv, da denne vant Brageprisen i 2014. Siden det har flere og flere oppdaget hans enkle og elegante fortellingskunst.

Mona Høvring ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris i 2014, for den lille, underfundige romanen Camillas lange netter. Boken tok utgangspunkt i Camilla Colletts memoarbok De lange nætter, og skapte noe helt nytt.

Sist, men ikke minst: Lyriker Anna Kleiva. Hennes andre bok, Vårar seinare, er en øm skildring av en bygd som skakes av at ungdommer mister livet i bilulykker. Hvordan det oppleves å komme tilbake på skolen og føle at noen mangler.

 

 

Litteraturfesten finner sted i Galleri Fenka i Levanger og starter klokken 19 lørdag.