Linn Ullmann er årets festspilldikter

Linn Ullmann er årets festspilldikter. (Foto: Kristin Svanæs-Soot)

Årets festspilldikter er prisbelønt og en av våre største internasjonale litterære stjerner, skriver Norsk Forfattersentrum i en pressemelding.

Linn Ullmann, som nylig ble nominert til Nordisk råds litteraturpris, er nå valgt til festspilldikter under De litterære festspillene i Bergen 26.–30. mai

Fellesskap

Selv om ensomhet er et sentralt tema i Ullmanns forfatterskap, er også fellesskapet mellom sterke kvinneskikkelser trukket frem i begrunnelsen fra arbeidsutvalget:

«Ensomhet er et sentralt tema hos Linn Ullmann. Som leser finner man imidlertid et stort fellesskap av sterke kvinneskikkelser i hennes bøker; mødre og døtre, søstre og skyggesøstre. Ikke minst finner vi referanser til en rik litterær tradisjon av store kvinnelige forfatterskap som Ullmann skriver i dialog med. Hun viser også, gjennom sine romaner, stor kunnskap og lidenskap for andre kunstarter, som musikk, film og billedkunst, som på essayistisk vis gir uvante og nye perspektiver til fortellingene.»

Les resten av begrunnelsen her.

Samtaler

Under de litterære festspillene inviterer Ullmann med seg en rekke kunstnerkolleger til samtaler om kunst og liv – og om den tiden vi lever i akkurat nå. Hvem det er er ikke offentliggjort ennå, men Forfattersentrum røper at store norske og internasjonale navn vil være tilstede, i tillegg til nye stemmer.

Festspillene finner sted i Bergen 26.-30. mai og arrangeres av Norsk Forfattersentrum Vestlandet.