Lars Norén er død

Den fremstående dramatikeren, regissøren og lyrikeren er død av corona, 76 år gammel.

En av Sveriges fremste kunstnere, regissøren og dramatikeren Lars Norén er død. «Albert Bonniers Förlag har i dag av familien fått den triste oppgaven å meddele at Lars Norén gikk bort tirsdag 26. januar som følge av covid-19», heter det i en pressemelding fra Albert Bonniers Förlag.

I en skriftlig kommentar beskriver hans forlegger, Eva Bonnier, Norén som «en av vår tids største»:  «Lars Noréns betydning som forfatter og dramatiker er nærmest umulig å formulere nå i et par avsnitt, men han var en av vår tids største. For meg personlig, som Lars Noréns forlegger, har vårt samarbeid vært særdeles stimulerende gjennom mange år.»

Lars Norén ble født 1944 i Stockholm. Han debuterte i 1963 med diktsamlingen Syrener, snö. Senere ble det flere diktsamlinger, men det er først og fremst gjennom sin rike produksjon som dramatiker og sitt virke som regissør at Lars Norén er blitt kjent. Han har vært den store forgrunnsfiguren i moderne svensk teater, og arbeidene hans har vært oppført på scener over hele verden.

 

(Foto: Lina Ikse)