Lanserer hederspris til krimfronterne

Festivalsjef Simen Ingemundsen lanserer ny hederspris for dem som løfter frem krimlitteraturen. Foto: Privat.

– Nå kan forfattere, forlag, forlagsfolk eller andre som jobber for å fronte krimlitteratur vinne pris, ifølge festivalsjef Simen Ingemundsen.

– En hederspris for sliterne som jobber for å fremme krimlitteratur, skriver festivalsjef Simen Ingemundsen i en pressemelding.

«Messingkniven» tildeles dem som jobber med å fronte krimlitteratur.

Det er festivalsjef Simen Ingemundsen som velger ut kandidater og kjører prisutdelingen alene, og publikum kan få stemme frem hvem de mener bør tildeles prisen.

Ingemundsen står fra før av for bronse-, sølv- og gullkniven med jury i ryggen, i tillegg til at han er forfatter og journalist, og festivalsjef for krimfestivalen Blodig alvor i landsbyen.

– Messing er jo et slitesterkt materiale, og det er en fin symbolikk for dem som sliter med å fronte litteraturen, skriver han.

– På høy tid

Messingprisen vil deles ut hvert femte år. Det vil nomineres frem en forfatter, en i forlagsbransjen og en som jobber for krimlitteraturen.

Under fjorårets krimfestival: (f.v) Lars Helle, Myriam H. Bjerkli, Simen Ingemundsen, Chris Tvedt og Henning Sviland.

– Jeg mener det er på høy tid å hylle dem som gjør en innsats for å fremme krimlitteraturen, bransjefolk og de andre som arbeider i bakgrunnen som ikke hylles med noen som helst pris. Det burde vært en slik pris for lenge siden, skriver Simen Ingemundsen.

Ingemundsen har selv drevet med litteratur i ti år.

– Jeg vet hvor hardt det er å jobbe med litteratur, men samtidig gir det meg ufattelig mye, og ville ikke drevet med noe annet. Jeg har valgt å sette i gang en slik pris – jeg er selv en sliter i krimlitteraturbransjen, og ville satt pris på en slik pris selv.

De nominerte til første utdeling av «Messingkniven» blir kjent fredag 5. januar. Tildelingen vil skje ved Fjordbris Hotell 15. mars.