Lanserer Forfattersamtalen

Vidar Strøm Fallrø (bildet) & Co i Aschehoug satser på en gullrekke av forfatter-møter denne høsten – teipet på video.

– Dette blir bra. Vi har fått til noen virkelig gode samtaler denne høsten, fastslår en fornøyd Vidar Strøm Fallrø, utviklingsredaktør i Aschehoug.

Han sikter til forlagets nyvinning «Forfattersamtalen», hvor man fører forfattere sammen. Forlaget satser på åtte par, altså som på en god 10 000 meter i gamle dager. Og heller ikke her er parsammensetningen tilfeldig:

– Nei, jeg tror vi har klart å matche noen riktig så gode par, både med tanke på typer og temaer, sier Fallrø,

Med unntak av Nesbø/Mytting, som er ute allerede – med fenomenale 120 000 visninger, vil det slippes ny videosamtale hver torsdag fra i dag og syv uker fremover. Disse vil du også kunne se her på BOK365.

Mette-Marit og Geir Gulliksen

Det rojale høydepunktet i Forfattersamtalen-gullrekka blir H.K.H. Kronprinsesse Mette Marit i samtale med forfatter Geir Gulliksen om romanen Bli snill igjen på Deichman Bjørvika i Oslo, mandag 5. oktober.

I SAMTALE: Geir Gulliksen og Mette Marit (Foto: Tine Poppe)

– Vi gleder oss stort til samtalen mellom Geir Gulliksen og Kronprinsesse Mette Marit, sier forlagssjef for skjønnlitteratur i Aschehoug, Nora Campbell.

– Både Kronprinsessen og Geir Gulliksen har i mange år vist seg som svært kloke og engasjerende lesere. Den flotte måten de møtte hverandre i litteraturen på gjennom Aschehougs utgivelse Hjemlandet, som de redigerte sammen, inspirerte oss til å koble dem igjen i forbindelse med Geirs roman Bli snill igjen.

Her er høstmenyen for Forfattersamtalen:

Allerede ute: Jo Nesbø og Lars Mytting

1. oktober: Ketil Bjørnstad og Anne Grosvold

8. oktober: Ingar Johnsrud og Kjell Ola Dahl

15. oktober: Lars Petter Sveen og Jan Kjærstad

22. oktober: Maria Kjos Fonn og Finn Skårderud

29. oktober: Ingrid Storholmen og Edvard Hoem

5. november: Helga Flatland og Solveig Kloppen

12. november: Geir Gulliksen og Mette Marit