Krimfestival på trappene

Denne helgen går Hans Olav Lahlums krimfestival av stabelen. Helene Flood og Gunnar Staalesen er blant gjestene. 

For åttende gang arrangeres Hans Olav Lahlums krimfestival på Hotell Lyngørporten i Tvedestrand. I følge krimforfatter og programansvarlig Hans Olav Lahlum, blir det en sosial og intim opplevelse.

– Dette er en av få festivaler hvor publikum sitter sammen med forfatterne i alt fra måltider til quizlag. Det gir en helt kriminell stemning her ute i havgapet, foruten mange gode samtaler om både ny og etablert krimlitteratur, sier han, og legger til at det også blir faste festivalinnslag som blodig kriminell middag, krimkviss med forfatterne og boksigneringer i sentrum.

Flood og Staalesen

Høydepunkt

Lahlums festival-makker Jan Kløvstad forteller at over 60% av dem som kommer på festivalen hvert år, velger å sove på hotellet over helga. Det er derimot også mulig å delta på enkeltarrangementer, hvis man skulle ønske det.

– Det er mange som kommer inn, men de kommer sjeldent ut! sier Kløvstad.

Av høydepunkter i år trekker han frem Helene Flood.

– Vi har ikke hatt besøk av henne før, og gleder oss veldig til det. Det blir også en ønskereprise med Gunnar Staalesen, sier Kløvstad.

Lokale debutanter

Ønskereprise

I tillegg til etablerte krimforfattere, kommer det også tradisjonen tro en rekke lokale forfattere til festivalen i år, deriblant krimveteranen Guttorm Eskild Nilsen. De lokale krimdebutantene Siri Fossing, John Unsgård, Knut Frognes og Tone Midttun står også på programmet.

– Vi er opptatt av å fremme lokale krefter, og synes det er gøy å se hvordan forfattermøter på festivalen gjennom årene har inspirert nye stemmer, sier Kløvstad, som understreker at det er ekstra gøy å arrangere festivalen i år, siden korona satte en stopper for arrangementet tidligere i år.

– Endelig kan vi samle folk igjen, sier han.

Festivalen foregår fra fredag 22.oktober til søndag 24.oktober.