Ragnar Enger

Debutant med sans for økonomi

Han heter egentliger Ragnar Enger Juelsrud, og er samfunnsøkonom i Finansdepartementet. Men noen hektiske morgentimer før jobb er han forfatteren Ragnar Enger. Nå debuterer 28-åringen med en dyster krim.

 

Forfatter: Ragnar Enger (28)

 

Aktuell med: Krypet på Cappelen Damm

En ni år gammel jente blir funnet drept, og politiet iverksetter en voldsom jakt på gjerningspersonen. Samtidig viser det seg at politiet ikke er de eneste som er på jakt etter morderen …

 

Hvorfor skrev du akkurat denne boken: Jeg gikk en stund med idèen til boka før jeg satt meg ned for å skrive. Idéen var egentlig en særskilt scene i boka. Så fylte resten av historien på nærmest av seg selv.kryp3

Formålet med boka var å skrive en litt annerledes krim.

 

Tre favoritter:

Bret Easton Ellis – American Psycho. Jeg leste boka i relativt ung alder, og den gjorde et uslettelig inntrykk på meg. Måtte legge den fra meg mange ganger på grunn av innholdet, men klarte ikke å la være å fullføre den. Svært tankevekkende bok.

Jan Roar Leikvoll – Bovara. Jeg har aldri sett en forfatter som er i stand til å skissere så mørke, dystre og forferdelige ting på en så vakker måte som Leikvoll. Rett og slett.

Jo Nesbø – Marekors. Boka gjorde at jeg hadde lyst til å bli krimforfatter – rett og slett.

 

Uslipt diamant: Jeg må nok desverre innrømme at jeg leser stort sett finslipte diamanter …

·

Sist leste bok:

Stephen King – Doctor Sleep. Boka er «oppfølgeren» til The Shining. Danny Torrance har blitt en alkoholisert, voksen mann som, forståelig nok, sliter litt med enkelte minner fra oppveksten. Flott bok!

 

Hvordan jobber du?

Jeg liker å ha en detaljert oversikt over plottet før jeg begynner å skrive. Planlegge hva som skal skje og når det skal skje. Når det er gjort prøver jeg å få skrevet litt hver dag, helst en time eller to. Ofte funker det best å skrive om morgenen, da er det minst mulig forstyrrelser.

 

Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt stevnemøte med? Tja, si det? Jeg må innrømme at jeg nok er litt betatt av en av skikkelsene i Krypet, kanskje det ville vært henne?

 

Hvem blir neste norske nobelprisvinner i litteratur?  Hvis jeg kunne spådd det, ville jeg neppe delt det med  dere andre men heller blitt styrtrik på oddsen …

 

Facebook og sosiale medier – fest eller kolera? Party, party!

 

Et jordbærsted utenom det vanlige på nettet:  Tja, si det? reddit.com.

 

På bar med Knausgård eller middag med Dag Solstad? Da ville jeg heller hogd ved med Lars Mytting!