Helene Guåker

Det motsatte av perfekt

Ukens forfatter gir i disse dager ut sin tredje roman, som ifølge forlaget er av et helt annet kaliber enn de to foregående. Den handler om Emma, ei sterk jente som havner i et forhold hun tror er perfekt …

 

Forfatter: Helene Guåker (30)

 

Aktuell med: Vil ikke reise, kan ikke bli på Vigmostad & Bjørke.Vil ikke reise, kan ikke bli er Emmas fortelling om hvor lett det er å bli dratt med i noe som virker perfekt. Om hvor vanskelig det er å gå når det viser seg å være alt annet. Om livet etterpå, og om å gå veien videre, uten å være redd.

 

Hvorfor skrev du akkurat denne boken: Fordi jeg ikke fikk til å skrive noe anna.guåkercover

 

Tre favoritter:

  • Beate Grimsrud: En dåre fri. Denne boka ga meg det jeg trengte for å begynne å skrive Vil ikke reise, kan ikke bli. Var det styrke, kanskje? Eller mot?

 

  • Märta Tikkanen: Århundrets kjærlighetssaga. Denne diktsamlinga lærte meg betydningen av selvoppofrelse.

 

  • Nils-Øivind Haagensen: God morgen og god natt. Denne diktsamlinga lærte meg hvordan jeg selv skal skrive dikt.

 

Sjekk ut:

  • Lasse Fosshaug: Over brua, Flamme Forlag. Fosshaug har et språk som er ribba ned til noe rått og skittent, som i stor grad gjenspeiler handlinga i boka, og kanskje også en del av verden.

 

Sist leste bok

  • Markus Zusak: Boktyven. Hvis jeg ikke hadde hatt den på pensum, ville jeg sikkert syntes at den var dritbra.

 

Hvordan jobber du?

  • Jeg får en idé. Jeg skriver den ned på det jeg har for hånden. Gjerne mobilen, hvis jeg ikke har mac’en foran meg. Jeg kan se for meg begynnelsen og slutten i samme øyeblikk. Ser jeg bare begynnelsen, veit jeg liksom ikke hvilken retning jeg skal gå, og da stopper det seg relativt fort. Noen dager skriver jeg femten timer i løpet av en dag. Andre dager skriver jeg ingenting. Men jeg jobber som forfatter på fulltid.

 

Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt stevnemøte med? Henry Chinaski, Charles Bukowskis alter ego. Jeg skulle drukket han blakk og ikke blitt med hjem.

 

Hvem blir neste norske nobelprisvinner i litteratur? Hvis noen fortjener det, så må det da vel være meg!?…

 

Facebook og sosiale medier – fest eller kolera? …. Begge deler/Fest og kolera.

 

Et jordbærsted utenom det vanlige på nettet: NRK nett-tv. Ikke noe utenom det vanlige. Funker som bare f… for folk uten tv.

 

På bar med Knausgård eller middag med Dag Solstad? Dag Solstad. Fordi jeg heller vil spise middag enn drikke. Dog mistenker jeg at det omvendte gjelder for daten min. Høhøhø.

 

(Forfatterfoto: Kine Bakke)