Christopher Haatuft fikk prisen for "Beste norske kokebok 2023".
Christopher Haatuft og kokeboka Bra kokt gikk av med seieren da Norlis kokebokpris ble delt ut for 16. gang på et arrangement i Norli Universitetsgata torsdag. Boka er utgitt på Gyldendal.
Haatuft konkurrerte med fire andre nominerte kokebøker, fra forfattere med vidt forskjellig bakgrunn.
Her er deler av juryens begrunnelse:
«Årets vinner er en ujålete og ekte kjærlighetserklæring til maten. Den går tett innpå råvarene – og råvarene er det mange både morsomme og kloke råd om! Den gir inspirasjon til både hverdagsmat – og til kokkekunst på høyt nivå.»
«Årets vinner skiller seg vesentlig fra de aller fleste andre utgivelser ved at den også er en slags biografi. I tillegg til spennende, nye og ganske avanserte oppskrifter får vi en beretning om et spennende, omflakkende og variert liv på veit mot en Michelin-stjerne.»
Christopher Haatuft startet matkarrieren som skribent for matspalten Kokkofonen i Bergens Tidende – «som punker, med hanekam og sikkerhetsnåler», kommer det frem i pressemeldingen. I boka følger vi Haatufts reise fra BT til etableringen av Lysverket. Lysverket ble hedret med Michelin-stjerne i 2022.