Klompelompe solgt til USA

Strikkesuksessen er snart solgt til et tosifret antall land. Nå skal den innta USA.

De to Klompelompe-bøkene har begge toppet bestselgerlistene, og har et samlet opplag på omkring 125.000 eksemplarer. Nå skal gründersuksessen til Hanne Andreassen Hjelmås og Turunn Steinsland selges på det amerikanske markedet.

Det er det amerikanske forlaget Schiffer Books som har kjøpt rettighetene til Klompelompe: Strikk til baby, barn og voksen. Forlaget vil også distribuere boken til andre markeder i den engelskspråklige verden.

 

Klompelompe

 

Snart tosifret antall språk

Nå er USA det åttende landet som har sikret seg rettighetene til den første Klompelompe-boka. Boken er tidligere solgt til Sverige, Danmark, Island, Tyskland og Nederland, mens den allerede er publisert i Frankrike og Finland.

– Vi når snart et tosifret antall språk for den første Klompelompe-boka, og i tillegg har forlag begynt å sikre seg rettighetene til årets Klompelompe-bok. Jeg er i dialog med forlag i blant annet Japan, Polen, Russland og Italia, sier Klompelompes utlandsagent, Hans Petter Bakketeig, i Stilton Literary Agency.

 

Klompelompedamene

 

Hanne Andreassen Hjelmås og Torunn Steinsland startet i 2012 salg av egendesignede barneklær og Instagram-profilen KlompeLOMPE. De designer plaggene og utvikler oppskriftene sammen, og Hanne tar alle bildene. De vestlandsinspirerte strikkeoppskriftene var en storsuksess, og da de i 2015 utga sin første bok gikk den rett inn på førsteplass på bestselgerlisten. Oppfølgeren, Strikk til hele familien, utkom 1. august i år, og har siden toppet bestselgerlisten.